COASTAR dingt mee voor innovatieprijs De Vernufteling


Kennisprogramma COASTAR dingt mee voor de publieksprijs van De Vernufteling. Stemmen kan vanaf heden. Koninklijke NL-ingenieurs die de prijs uitreikt heeft COASTAR al een ‘eervolle vermelding’ gegeven.

COASTAR dingt mee voor de publieksprijs van De Vernufteling. Stemmen kan vanaf nu tot en met 22 januari via de website van NL-ingenieurs. De Vernufteling is een innovatieprijs voor ingenieurs; een initiatief van de ruim 100-jaar oude vereniging die zich inzet voor het bevorderen van onderscheidend ondernemen in de technische adviesbranche, waarbij kwaliteit leidend is.

Eervolle vermelding

Het kennisprogramma COASTAR krijgt de ‘eervolle vermelding’ omdat het project alle facetten raakt die De Vernufteling hoog waardeert. Met de vermelding geeft de organisatie COASTAR – een samenwerking van Arcadis, Deltares, KWR en overheden en bedrijfsleven in laag-Nederland – de aanmoediging om door te gaan richting grootschalige uitvoering van robuuste zoetwatervoorziening en droogtebestrijding in kustgebieden. Het is voor de eerste keer dat de organisatie van De Vernufteling een eervolle vermelding in het leven roept.

Zoetwatervoorziening

COASTAR ontwikkelt een robuuste zoetwatervoorziening en droogtebestrijding in kustgebieden, zodat ook komende generaties beschikken over voldoende zoetwater. Slim gebruik van de ondergrond staat centraal: voor ondergrondse opslag van zoetwater en door gebruik van brak grondwater. Het innovatieve COASTAR combineert de beschikbaarheid van zoet water met watermanagement gericht op het tegengaan van verzilting, voorkomen van wateroverlast en tegengaan van bodemdaling.

COASTAR internationaal

COASTAR is geboren in Zuid-Holland en groeit nu uit tot de hele Nederlandse kuststreek. Daarnaast lopen er internationale projecten en verkenningen in het buitenland, waaronder Chili en het Verre Oosten.

Delen via

© 2024 Allied waters • All Rights Reserved